Hoe scoor ik goedkope vintage items in de kringloop?

Zeggen dat ik dol ben op thriften (kringloop), zou een enorm understatement zijn. Het zou juister zijn om te zeggen dat ik gelukkig word van zuinig winkelen. Als je in mijn kast zou kijken, zal je waarschijnlijk merken dat ongeveer 80% -90% van de kleding tweedehands is. Het is bijna een inside-joke bij de mensen die mij kennen, omdat zo veel van mijn gesprekken als volgt gaan:

“Fabienne, ik vind je jasje echt leuk”. Bedankt! Het komt uit de kringloop.”

.. Eigenlijk zou ik die quote op een t-shirt moeten drukken. Ik ben vooral bedreven in thriften door de manier waarop ik ben grootgebracht, maar er zijn veel voordelen en redenen voor thrifting. Allereerst is het beter voor je portemonnee. Thrifting is een veel goedkopere vorm van winkelen. Je kunt één shirt kopen voor een verkoopprijs van €20,00 – maar voor diezelfde €20,00 – kun je zo 5-20 items bij een tweedehandswinkel krijgen!. Ten tweede is het beter voor de gemeenschap. Veel tweedehandswinkels hebben werknemers met een handicap in dienst of zouden anders moeilijk werk vinden. Sommige worden gerund door kerken. Je levert een bijdrage aan je lokale economie. Ten derde is het beter voor uw omgeving. Als je erover nadenkt, is thrifting recyclen. Je helpt bij het terugdringen van afval door gebruikte kleding in omloop te houden.Je denkt misschien bij jezelf: “Dat klinkt geweldig en zo, maar ik kan nooit iets vinden in kringloopwinkels.” Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel iedereen succes kan hebben met thrifting, en dit is hoe:

1. Wees niet bang.

Veel mensen vertellen me dat ze dingen gewoon niet kunnen vinden in kringloopwinkels. Thriften is heel anders dan winkelen in de detailhandel omdat er geen rekken zijn vol met een items. Voor mij is dat het leuke ervan; Ik zie het graag als een schattenjacht. Je moet begrijpen dat je niet altijd precies vindt wat je zoekt. Probeer het eens. Blijf graven. Als je niets kunt vinden dat je leuk vindt, vind je een andere kringloopwinkel.

2. Doe je onderzoek.

Zoek tweedehands winkels op in je omgeving. Sommige winkels hebben een hogere standaard voor wat betreft items die ze accepteren. Deze winkels hebben meestal hogere prijzen die passen bij de kwaliteit. Andere plaatsen hebben misschien spotgoedkope prijzen. Je kunt ook proberen up-to-date te blijven over modetrends, zodat je weet wat je zoekt. Een van mijn favoriete bezigheden is om door de websites van Urban Outfitters en H&M te scrollen om kleding te vinden die er precies uitzien als dingen die ik heb gespot en vervolgens de prijzen te vergelijken. (Ik kan een toekomstig bericht plaatsen met vergelijkende foto’s, gewoon omdat het zo leuk is.) Als je de stijlen en merken kent waarnaar je op zoek bent, kun je items kiezen die stijlvol en goed gemaakt zijn.

3. Mix en match.

Ik sta op het punt om een ​​van de beste geheimen te delen die ik heb geleerd van thrifting: combineer het nieuwe met het oude. Excentrieke unieke items met nieuwe basisstukken. Thrift klassieke items. Koop nieuwe trendy stukken. Ook al zijn kringloopwinkels schatkamers voor exce
ntrieke dingen, het zijn ook geweldige plaatsen om basisstukken te vinden die kunnen worden gecombineerd met moderne stijlen. Het omgekeerde is ook waar. Bouw een verzameling van goede kwaliteit, nieuwe, toffe stukken en voeg dan de leukere en eigenzinnige stukken toe.

Ik hoop dat deze post je heeft geïnspireerd om op schattenjacht te gaan bij Nieuwe Hoop & Uit de Kast

Be crazy authentic!