Creatief Atelier

Het Creatief Atelier bied creatieve dagbesteding aan iedereen tussen de 18 en 65+ die dat leuk lijkt of nodig heeft. We zijn een inclusieve organisatie die naar de mens kijkt en niet naar zijn of haar achtergrond. Wel kijken we naar jou en jou behoeften, mogelijkheden en wensen om bijvoorbeeld weer een plek in de maatschappij te kunnen (her) vinden. Creatief werken is een middel dat we bij het Creatief Atelier inzetten om aan persoonlijke doelen te kunnen werken. Of het nou gaat om het ontdekken van nieuwe activiteiten of al een stap op weg naar werk te gaan maken, iedereen werkt hier aan zijn of haar project. Doordat Creatief Atelier kleinschalig is (max. 7 personen per groep), is er veel tijd voor persoonlijke aandacht. Iedereen kan op aan zijn/ haar eigen tempo, persoonlijke doelen, interesse, mogelijkheden, haalbaarheid en belastbaarheid werken. 

Deelnemers van onze groepen hebben vaak de volgende doelen overeen: 

  • Nieuwe sociale contacten.
  • Rouw verwerking, een proces waarin het zoeken naar acceptatie en het leren omgaan met, centraal staat.
  • Ontdekken of verbreden van eigen kunnen, mogelijkheden en interesse.
  • De stap richting (vrijwilligers-)werk te maken.

Bij Createlier werken mensen die denken vanuit kunst en deze kunst verstaan. Dit zien we terug in de onbevangen kunst en unieke producten die zij maken. Veel van de creatieve producten die worden gemaakt zijn te koop, zoals prachtige handgemaakte kussentjes, sieraden of beschilderde serviezen. Zo kan iedereen ervan meegenieten! Neem gerust een kijkje in onze webshop (link).

Wij gaan uit van de individuele mogelijkheden en stimuleren het creatieve proces van de deelnemers. Door uiteenlopende materialen en technieken te gebruiken is er een platform voor ieders persoonlijke voorkeuren en de ontdekking hiervan. We werken oplossingsgericht en ‘leren’ zelfstandig te werken, waardoor de zelfredzaamheid wordt behouden of wordt vergroot.

Er wordt een intake gesprek gehouden waarin de mogelijkheden en wensen besproken worden. 

Op basis hiervan wordt er gezamenlijk een werkplan opgesteld. Dit wordt halfjaarlijks geëvalueerd. Bij het samenstellen van de groepen zorgen we ervoor dat elke deelnemer het best tot haar/zijn recht kan komen.

De kosten van het Createlier kunnen betaald worden door een abonnent bij ons af te sluiten of vanuit een PGB. Ook kunnen zorgaanbieders afspraken met ons maken.