Over Nieuwe Hoop Werkt

Nieuwe Hoop Werkt is er voor mensen die niet zelfstandig aan het werk kunnen maar wel graag in een leuke, veilige omgeving aan de slag willen in een winkel of op een andere leuke werkplek. Passend werk voor iedereen is ons credo.

Begonnen in onze kringloopwinkel heeft Nieuwe Hoop Werkt ondertussen met tientallen deelnemers gewerkt. Sommigen stromen uit, maar sommigen blijven ook voor een lange periode bij ons werken.

Geschiedenis

Al enkele jaren werkt Nieuwe Hoop samen met verschillende zorgorganisaties zoals Stichting Ontmoeting, Stichting Syndion en sinds kort ook Stichting Werkvisie de Hoop om in onze projecten dagbesteding aan te bieden. Zo hebben we tientallen mensen begeleid naar een vast levensritme, sociale contacten, een vrienden groep, leuk werk en vaardigheden maar ook naar werk.

Sinds het jaar 2022 kunnen wij ook mensen begeleiden met een WMO budget en PGB. Hierdoor kunnen we nog meer mensen een veilige plek bieden om aan het werk te gaan.

Missie

Onze missie is om eenzaamheid en armoede te bestrijden. We zien dat er op alle plekken in Nederland veel eenzaamheid is. Zo hebben we tientallen mensen die wekelijks of dagelijks in onze projecten te vinden zijn die anders totaal geen aanspraak hebben. Zij vinden bij Nieuwe Hoop een tweede thuis. Dit willen we faciliteren door onze winkels en het ontmoetingshuis een plek te bieden waar mensen dagelijks welkom zijn voor een bak koffie, gezelligheid en aanspraak.

Daarnaast bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen op allerlei gebieden, sociaal/emotioneel, dagstructuur, werkritme, zelfredzaamheid en lol. Lol is niet een doel maar wel een gevolg van onze informele sfeer en bevlogen team van vrijwilligers en deelnemers.

Naast onze kringloopwinkel zijn we ook gestart met andere initiatieven zoals Ontmoetingshuis ’t hart in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier ben je als deelnemer ook van harte welkom om op verschillende afdelingen aan de slag te gaan. Daarnaast bieden we ook ruimte voor mensen waarbij de prikkelverwerking niet optimaal is zoals bij autisme of vormen van ADD of ADHD. Dit project zal media november 2022 starten aan de Reeweg 79 in Hendrik-Ido-Ambacht