Spullen over?

Wij halen jouw tweedehands spullen GRATIS op!

Spullen langsbrengen

Weggooien is zonde en bewaren is geen optie. Wanneer spullen nog waarde hebben kunnen wij andere klanten blij maken met jouw spullen! Daarnaast zorg je met jouw donatie dat je andere mensen aan het werk helpt. We werken namelijk in Ambacht alleen al met meer dan 100 mensen in dagbesteding en re-integratie.

Wat gebeurt er met mijn spullen?

Ten eerste verkopen wij jouw spullen in onze winkels. Met de opbrengsten zorgen we voor werkgelegenheid, kunnen we de lichten aanhouden en helpen we mensen die het moeilijk hebben. Ten tweede helpen wij mensen die helemaal niets hebben of niets kunnen kopen met de goederen die gedoneerd zijn. Wij werken daarbij samen met diverse organisaties en instanties zodat de spullen bij de juiste mensen terecht komen. Daarnaast steunen we met onze Nieuwe Hoop Foundation ook tal van projecten in binnen- en buitenland zoals ons project in Gambia!

Wij geven je spullen een tweede leven en als ze zelfs bij ons niet verkopen zorgen we ervoor dat het milieu er zo min mogelijk last van heeft. We recyclen ±80% van alle spullen die bij ons binnen komen! Lever je spullen bij ons in. Zo draag jij bij aan een beter milieu en het welzijn van andere mensen.

Wat gebeurt er met mijn kleding?

Kleding verkopen we in onze winkels. Simpel gezegd maken we 3 stapels. 

Hierdoor zorgen wij ervoor dat 100% van wat we binnenkrijgen een nieuw leven krijgt.

De winkels

Deze stapel gaat de winkels in. De kledingstukken voldoen aan onze strenge eisen om kwaliteitsproducten in onze winkel te hangen en dus te verkopen. We verdelen de kleding over onze winkels in Dordrecht, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Donatie

Deze kleding voldoet niet aan onze strenge eisen maar zijn vaak wel goed genoeg om gedragen te worden. Deze kledingstukken doneren wij aan bijvoorbeeld het leger des heils of een ander project.

Recycling

De kledingstukken die niet voldoen aan de eisen voor zowel onze winkels als donaties worden gerecycled. Dit doen we in samenwerking met verschillende partijen. Zij maken er weer nieuw materiaal van dat weer verwerkt kan worden als bijvoorbeeld kleding.

Waar kan ik mijn spullen langsbrengen?

Veelgestelde vragen