Spullen over?

Wij halen jouw tweedehands spullen GRATIS op!

Ophaalafspraak maken

Heb jij spullen over die een tweede leven verdienen en zijn deze nog te verkopen maar zijn ze te zwaar of te groot om zelf te vervoeren? Doneer ze dan aan Nieuwe Hoop. Wij komen gratis bij je langs! Daarnaast verkopen we onze spullen om een hoop goeds te kunnen blijven doen.

Bel om een afspraak te maken

Spullen langsbrengen

Weggooien is zonde en bewaren is geen optie. Wanneer spullen nog waarde hebben kunnen wij andere klanten blij maken met jouw spullen! Daarnaast zorg je met jouw donatie dat je andere mensen aan het werk helpt. We werken namelijk in Ambacht alleen al met meer dan 100 mensen in dagbesteding en re-integratie.

Wat gebeurt er met mijn spullen?

Ten eerste verkopen wij jouw spullen in onze winkels. Met de opbrengsten zorgen we voor werkgelegenheid, kunnen we de lichten aanhouden en helpen we mensen die het moeilijk hebben. Ten tweede helpen wij mensen die helemaal niets hebben of niets kunnen kopen met de goederen die gedoneerd zijn. Wij werken daarbij samen met diverse organisaties en instanties zodat de spullen bij de juiste mensen terecht komen. Daarnaast steunen we met onze Nieuwe Hoop Foundation ook tal van projecten in binnen- en buitenland zoals ons project in Gambia!

Wij geven je spullen een tweede leven en als ze zelfs bij ons niet verkopen zorgen we ervoor dat het milieu er zo min mogelijk last van heeft. We recyclen ±80% van alle spullen die bij ons binnen komen! Lever je spullen bij ons in. Zo draag jij bij aan een beter milieu en het welzijn van andere mensen.

Wat gebeurt er met mijn kleding?

Kleding verkopen we in onze winkels. Simpel gezegd maken we 3 stapels. 

Hierdoor zorgen wij ervoor dat 100% van wat we binnenkrijgen een nieuw leven krijgt.

De winkels

Deze stapel gaat de winkels in. De kledingstukken voldoen aan onze strenge eisen om kwaliteitsproducten in onze winkel te hangen en dus te verkopen. We verdelen de kleding over onze winkels in Dordrecht, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Donatie

Deze kleding voldoet niet aan onze strenge eisen maar zijn vaak wel goed genoeg om gedragen te worden. Deze kledingstukken doneren wij aan bijvoorbeeld het leger des heils of een ander project.

Recycling

De kledingstukken die niet voldoen aan de eisen voor zowel onze winkels als donaties worden gerecycled. Dit doen we in samenwerking met verschillende partijen. Zij maken er weer nieuw materiaal van dat weer verwerkt kan worden als bijvoorbeeld kleding.

Waar kan ik mijn spullen langsbrengen?

Veelgestelde vragen

Ook wij hebben te maken met Corona protocollen. Daarom hebben wij een handige 'Corona update' online staan waar alle actuele informatie te vinden is. Dit gaat over openingstijden, bezorgen en ophalen maar ook hoe wij in de winkel maatregelen hebben genomen om jouw winkelervaring en het werken voor onze medewerkers zo veilig mogelijk te maken. Deze informatie vind je hier

Onze stelregel is dat we spullen aannemen die wij goed verkopen. Anders blijven wij ermee zitten en moeten we deze alsnog afvoeren. Hier worden onze magazijnmedewerkers op getraind en geïnstrueerd. Er zijn echter zaken die wij niet kunnen en mogen aannemen, namelijk;

 • Bevlekte matrassen,
 • dekbedden en kussens.
 • Meubels waar scheuren of kattennagels in zitten.
 • Natte, bevuilde en ongewassen kleding.
 • Bouw- en sloopafval.
 • Oliën en vetten.
 • Chemisch afval (verfresten, accu’s, brandblussers, tl-buizen etc.).
 • Tuinafval.
 • Asbesthoudende producten.
 • Vaste vloerbedekking (vloerkleden wel, mits in goede staat).
 • Huisvuil.
 • Pornografisch materiaal.
 • (Steek)wapens.

Mocht je vragen hebben over specifieke items die je wilt aanbieden. Neem dan vooral contact op met de winkel bij jou in de buurt.

Op het moment zitten we door de corona lockdown met een overschot aan spullen. Om het assortiment toch te kunnen blijven vernieuwen nemen we spullen aan. Maar wel gereguleerd. Wil je spullen komen brengen? Dan is het beste om even te bellen met bovenstaand nummer van jouw vestiging. Dan kunnen zij je vertellen of en wanneer je spullen langs kan brengen.

Op het moment zitten we door de corona lockdown met een overschot aan spullen. Om het assortiment toch te kunnen blijven vernieuwen nemen we spullen aan. Maar wel gereguleerd. Wil je spullen komen brengen? Dan is het beste om even te bellen met bovenstaand nummer van jouw vestiging. Dan kunnen zij je vertellen of en wanneer je spullen langs kan brengen.

Nee, wij kopen geen spullen op. Met de spullen die we gedoneerd krijgen verdienen we geld om de winkels draaiende te houden zodat we mensen kunnen blijven helpen.

Helaas zijn wij tot 14 januari gesloten
op last van de overheid.