Vrijwilligerswerk

Wij willen mensen helpen. Dat is wat we tegen elkaar zeiden toen we onze eerste kringloopwinkel openden in Hendrik-Ido-Ambacht. Nu, enkele jaren verder, werken we met meer dan 200 medewerkers dagelijks om deze droom te verwezenlijken.

Samen, voor elkaar!

Samen dragen we bij aan een samenleving die omziet naar elkaar en het zit ‘m in de kleine dingen. Een glimlach, een bakje koffie, een praatje. Het feit dat je er die dag bent in de winkel om jouw steentje bij te dragen en jouw talent in te zitten in de organisatie maakt het leven net iets mooier voor die ander.

We zijn zo trots op het feit dat er 200+ mensen ‘ja’ hebben gezegd tegen onze missie: armoede en eenzaamheid bestrijden en liefde uitdelen aan mensen om ons heen. Het klinkt wat zweverig misschien maar wij geloven dat deze kleine dingen een groot verschil maken bij mensen die niemand hebben of juist even een luisterend oor nodig hebben.

Wat doen we

Naast deze kleine dingen willen we ook van betekenis zijn voor mensen die geen geld hebben en het elke maand moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook willen we er zijn voor mensen die al langere tijd werkloos zijn en een (flinke) afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Wij steunen maandelijks mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en zo kunnen gezinnen zich meerdere keren per jaar geheel gratis komen kleden en krijgen zij maandelijks een waardebon.

Het is eigenlijk teveel om op te noemen, maar komende tijd zullen we in het nieuwsoverzicht meerdere projecten en initiatieven uitlichten. Om een voorbeeld te noemen: in Rotterdam werken we samen met Stichting Ontmoeting waarbij we mensen die op straat leven (of hebben geleefd) een kans op werk bieden doordat we onze winkel hebben ingericht als werkervaringsplek, zodat zij makkelijker door kunnen stromen naar betaald werk. Daarnaast doneren wij, zodra zij een huis krijgen, de gehele basisinrichting van hun huis, van vorken en messen tot wasmachine en koelkast. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de inzet van al onze vrijwilligers!

Ben je benieuwd wat je allemaal kan doen in onze winkel?

Bekijk dan onze vrijwilligersvacatures.

Vrijwilligerswerk

Bij Nieuwe Hoop werken gedreven mensen. Niet persé om carrière te maken maar om het beste uit de ander en zichzelf te halen en anderen te helpen. In dit opzicht is een bedrijfscultuur niet te vergelijken. In een informele (bijna familiaire) omgeving willen wij dat jij tot je recht komt. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief en ‘eigenaarschap’.

 

Vrijwilligerswerk

Heb je een hart voor mensen en tijd over die je graag wilt investeren in iets wat het grotere goed dient of ben je langdurig werkloos en wil je weer in een ritme komen? In onze kringloopwinkel ben je van harte welkom een steentje bij te dragen!

Schrijf je hier in

We kunnen jou hulp goed gebruiken. In ons gesprek samen bespreken we wat je draagkracht is. Voel je niet bezwaar als je voelt dat je niet veel kan. Iedereen werkt bij ons naar draagkracht. Daarom is het zo leuk om bij ons te werken! Je mag zijn wie je bent!

7 van de 100 redenen