#liefde #delen
#helpen #herhalen

Kringloopwinkel met een missie

Wij zijn Stichting Nieuwe Hoop, een organisatie die zich met hart en ziel inzet om het leven van mensen te verbeteren en een positieve impact te maken. We zijn meer dan een kringloopwinkel; we zijn een krachtige beweging, een hechte gemeenschap, een familie die zich inzet om naar elkaar om te zien. Onze missie is om eenzaamheid en armoede te bestrijden, niet alleen door het bieden van materiële hulp, maar ook door het creëren van een omgeving van acceptatie en verbinding.

Of je nu kerngezond bent of worstelt met fysieke of verstandelijke beperkingen, of psychische problemen, bij ons vind je een plek waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je niet alleen wordt geaccepteerd, maar ook gewaardeerd voor wie je bent.

Met 150 vrijwilligers en kwetsbare mensen die bij ons werken, in samenwerking met Stichting Ontmoeting & Syndion, streven we ernaar om iedereen naar zijn of haar vermogen te laten werken. We geloven in de kracht van ieder individu en waarderen de unieke bijdrage die iedereen kan leveren.

Bij ons is er altijd tijd voor een kopje koffie, een luisterend oor of een goed gesprek. Onze uitnodigende tafels zijn een plek voor ontmoeting en verbinding, waar je altijd welkom bent.

We nodigen je uit om je bij ons aan te sluiten. Om deel uit te maken van onze missie. Om samen met ons een verschil te maken. Want bij Stichting Nieuwe Hoop geloven we dat iedereen het verdient om gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. En samen kunnen we dat mogelijk maken.

Het klinkt misschien wat abstract, maar heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel een eenvoudige glimlach, een luisterend oor of een beetje aandacht kan betekenen voor iemand? Onze leidraad is: ‘Liefde faalt nooit!’ Wij streven ernaar een plek te zijn waar mensen zich welkom voelen, ongeacht hun verleden, overtuigingen, seksuele oriëntatie of religie. Een plek waar je jezelf kunt en durft te zijn.

Stichting Nieuwe Hoop heeft kringloop vestigingen in Dordrecht en Rotterdam en een sociaal ontmoetingshuis in Hendrik-Ido-Ambacht. Onze kringloopwinkels zijn meer dan alleen winkels; ze zijn warme, gezellige ontmoetingsplaatsen waar iedereen zich thuis kan voelen, of je nu een beperkt budget hebt of gewoon een liefhebber bent van unieke tweedehands vondsten. In onze winkels vind je altijd wel iets speciaals.

Wij helpen mensen

Onze missie!

Waar we kunnen helpen we mensen. Dit gaat heel breed van individuen tot organisaties die zich inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld De Hoop (Verslavingszorg), Ontmoeting (dak- en thuislozen) en Vluchtelingenwerk Nederland. Ook steunen wij in elke plaats waar wij een winkel starten de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.