#liefde #delen
#helpen #herhalen

Kringloopwinkel met een missie

Opgericht in 2012, heeft Nieuwe Hoop als missie om mensen te helpen. Om handen en voeten te geven aan het Christendom door liefde uit te delen op een praktische manier. De kringloopwinkel is een diaconaal project dat is ontstaan vanuit de Nieuwe Hoop Familiekerk. Zij willen door middel van de activiteiten van de kringloopwinkel mensen helpen en inspireren in het dagelijks leven; nieuwe hoop brengen. “Wij zien als kerk een gat ontstaan tussen de overheid en de zorg voor de maatschappij en voelen een roep vanuit de gemeenschap die wij niet kunnen negeren,, aldus Jan-Anne Slot. Wij willen vanuit ons geloof mensen praktisch helpen en laten zien dat er Iemand is Die van ze houdt. Door een kringloopwinkel te beginnen kunnen wij een deel van deze visie verwezenlijken.

Het hoofddoel van de winkel is, dat het een plaats van ontmoeting, verbinding en acceptatie zal zijn, zowel voor gezonde mensen als voor kwetsbare mensen met fysieke- of verstandelijke beperkingen of psychische problematiek. Ondertussen werken 200+ vrijwilligers en kwetsbare mensen binnen onze projecten in samenwerking met Werkvisie de Hoop, Stichting Ontmoeting, de Gemeentes Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht & Rotterdam. Iedereen werkt hier naar zijn of haar vermogen. Elke bezoeker kan aan onze uitnodigende tafels terecht voor een bakje koffie, een luisterend oor of een gesprek.

Wij helpen mensen

Onze missie!

Waar we kunnen helpen we mensen. Dit gaat heel breed van individuen tot organisaties die zich inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld De Hoop (Verslavingszorg), Ontmoeting (dak- en thuislozen) en Vluchtelingenwerk Nederland. Ook steunen wij in elke plaats waar wij een winkel starten de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Liefde uitdelen

Klinkt best wolkerig als we het zeggen. Maar wist je dat er heel veel mensen zijn die bij iets simpels als een glimlach, een luisterend oor of gewoon een beetje aandacht al een heel stuk geholpen zijn. Ons motto is namelijk: ‘Liefde faalt nooit!’ Wij willen een plek zijn waar mensen zonder oordeel over hun verleden, mening, seksuele voorkeur of religie worden verwelkomd. Een plaats waar je gewoon jezelf mag en durft te zijn.

Kringloopwinkel Nieuwe Hoop met vestigingen in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam. Een prachtige, gezellige & warme kringloopwinkel waar mensen met een kleine portemonnee of gewoon een interesse voor tweedehands pareltjes zich direct thuisvoelen. In onze tweedehands winkel vind je altijd wel iets bijzonders.

Meewerken

Wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt door bijvoorbeeld een beperking, een langdurige ziekte, ontslag of leeftijd is het vaak lastig een ritme te vinden in je leven. Hierdoor is vaak op termijn je structuur weg en verwateren sociale contacten.

Eenzaamheid bestrijden​

Onze winkels zijn er op gericht om contact met elkaar te hebben. Onze ‘ontmoetingstafels’ zijn uitnodigend en er is altijd gratis koffie of thee dat geserveerd wordt door één van onze gastheren / -vrouwen. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd rondom de tafels om contact en relaties te stimuleren.

Community

Wij helpen mensen door ze te verwelkomen in onze Nieuwe Hoop community. Door met elkaar te werken aan onze missie doe je werkervaring op, ontmoet je anderen en ontstaan vriendschappen. Het resultaat is dat je niet langer thuis zit, maar in een sociaal rijke omgeving werkervaring op doet en door je werk direct ook andere mensen helpt.

3 vliegen in 1 klap

Wij zijn Kringloopwinkel Nieuwe Hoop met vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht, Rotterdam en Dordrecht. Een prachtige, gezellige & warme kringloopwinkel waar mensen met een kleine portemonnee of gewoon een interesse voor tweedehands pareltjes zich direct thuisvoelen. In onze tweedehands winkel vind je altijd wel iets bijzonders.