Welkom bij Ontmoetingshuis 't Hart

Nieuwe mensen ontmoeten!

Aan de Reeweg 79 in Hendrik-Ido-Ambacht vind je het Ontmoetingshuis van Ambacht. Een plek waar iedereen welkom is. We serveren op woensdag t/m donderdag verse koffie en organiseren verschillende activiteiten voor jong en oud. 

Doel

Het doel van het ontmoetingshuis is om een plek te zijn waar we op een praktische manier armoede en eenzaamheid willen bestrijden. Daarnaast willen we een plek bieden waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, dagelijks aan het werk kunnen (naar draagkracht) op verschillende manieren en projecten.

Armoede bestrijden

Nieuwe Hoop probeert haar steentje bij te dragen door mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank te steunen door een maandelijkse gift in de vorm van een in onze winkels vrij te besteden waardebon. Daarnaast willen we mensen ontvangen in ons ontmoetingshuis in Hendrik-Ido-Ambacht om zo in deze energie crisis er toch warmpjes bij te zitten met een kopje koffie en iets lekkers.

Eenzaamheid bestrijden

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidsgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Volksgezondheid

  • Van de volwassenen voelt 47% zich eenzaam
  • Meer eenzaamheid door armoede
  • Het percentage eenzamen neemt toe
  • Meeste mensen eenzaam in stedelijke regio’s

Nieuwe Hoop wil eenzaamheid bestrijden door middel van het ontmoetingshuis. Hier kan je dagelijks terecht voor je dosis sociale contacten door middel van leuke activiteiten. Zo worden er vanaf de start leuke ochtenden georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan creatieve ochtenden, voorlees ochtenden voor kinderen (terwijl de ouder geniet van een kopje koffie). De activiteiten in ‘t Hart zullen van tijd tot tijd variëren.

Activiteiten

Woensdag t/m vrijdag – Koffie met de buurt

Meer activiteiten volgen spoedig

Openingstijden

Dag
Tijd
Woensdag
10:00 - 15:30
Donderdag
10:00 - 15:30
Vrijdag
10:00 - 15:30