Nieuwe Hoop Kringloop in Ambacht bestaat 1 jaar

Nieuwe Hoop Kringloop in Ambacht bestaat 1 jaar

Nieuwe Hoop Kringloopwinkel in Ambacht bestaat 1 jaar en dat moet gevierd worden!

Een jaar na de opening van onze nieuwe kringloop vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht hebben we een hoop meegemaakt en een hele hoop mensen geholpen aan mooie spullen. Maar dat is wat ons betreft niet het belangrijkste.

We hebben gezien dat honderden mensen spullen zijn komen brengen en duizenden bij ons zijn wezen shoppen. Daarbij komt nog eens dat we maandelijks meer dan 10 goede doelen steunen in jouw buurt. Zoals de lokale voedsel bank.

Hoe steunen wij de voedselbank?

We geven maandelijks aan alle gezinnen van de voedselbank cadeaubonnen om bij ons in de winkel spullen uit te zoeken die ze nodig hebben en waar vaak geen geld voor is. Daarnaast laten we deze gezinnen een aantal keer per jaar zich kosteloos volledig kleden in onze kledingwinkel.

Onze kleding gaat altijd door een selectie proces zodat we mensen geen afgedragen kleding aanbieden maar hoogwaardige, nette (en gestreken) kleding kunnen aanbieden.

Wij willen mensen die het niet kunnen betalen een waardig gevoel geven. De drempel voor mensen met genoeg budget is vaak niet hoog en die zien we ook regelmatig bij ons schatzoeken, maar de groep mensen met een beperkt budget of zelfs geen schaamt zich vaak om naar een kringloopwinkel te komen. Daarom kleden wij onze winkels aan als een échte winkel zodat wanneer je binnenkomt je niet het gevoel hebt dat je een schuur binnenloopt met alleen maar zooi maar een mooie plek waar je je direct op je gemak voelt. Wij hopen hiermee de drempel voor deze doelgroep te verlagen en ze welkom te heten aan onze koffie tafels.

Alle onze hardwerkende vrijwilligers zetten zich dagelijks in om een mooie ontmoetingsplek te maken zodat men zich op het gemak voelt en zijn of haar verhaal kan doen, kan shoppen en geïnspireerd raken om ook anderen te helpen of juist om hulp te durven vragen!

Dit is waarom wij een aantal keer per dag stofzuigen, kleding strijken die binnenkomt en al onze glazen, borden en andere huisraad afwassen en onze meubels stoffen. Daarom zetten maar liefst 50+ vrijwilligers zich elke week in om onze winkel een belevenis te maken! We hopen dat we nog vele mensen en goede doelen kunnen blijven steunen de komende tijd en dat kunnen we met jouw hulp!

Bedankt voor een geweldig jaar! Bedankt voor alle mooie spullen die zijn gedoneerd en bedankt aan al onze vrijwilligers voor hun tomeloze inzet elke dag weer!

Kom langs en profiteer van onze 2 dagen actie! 20% korting op alles en alle kleding voor slechts €1,-

Deel dit bericht

Nog meer nieuws

Corona Update (3 november ’20)

LAASTE UPDATE: 3 november 2020 – De komende weken is Nieuwe Hoop ‘gewoon’ geopend in al onze vestigingen. Uiteraard zullen we de veiligheid van onze klanten en medewerkers waarborgen door de juiste maatregelen te nemen. Bij Nieuwe Hoop staan de gezondheid en…

Kerst is aangebroken in Dordt!

Lieve mensen. We maken geen grap als wij zeggen dat we de grootste, mooiste, voordeligste kerstwinkel van Dordrecht en omgeving zijn. Kijk even wat een plaatjes! Het hele jaar door verzamelen we kerst spullen om 1 keer per jaar he-le-maal…