Oud Goud, Goud geld verdienen met je oude speelgoed

Oud Goud, Goud geld verdienen met je oude speelgoed

Dit is deel 1 van – ‘Oud goud’

Deze keer zie je 5 dingen uit de jaren 80 en 90 die nu goud waard zijn!

Ben jij een 80’s of 90’s kind en ben jij altijd zuinig geweest op je speelgoed? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er zijn namelijk een hoop spullen die in de jaren 1980 en 1990 misschien niet veel waard waren maar waar nu de hoofdprijs voor wordt gevraagd.

Zo zie je maar weer: wie wat bewaart, die heeft wat! We zien de laatste tijd veel speelgoed en gadgets uit de jaren 80 en 90 die goud geld opleveren. Zoals een limited edition iPod (U2 versie), deze verwisselde van eigenaar voor maar liefst 79.000 euro. Te bedenken dat zo’n iPod destijds voor een paar honderd euro werd verkocht in de winkel.

Zelf heb ik als kind veel lego gehad van mijn ouders. Lego – waar ik laatst dus achter kwam – dat nu dus veel geld waard is. Al heb ik mijn lego (net als de meeste kinderen) flink mishandeld en hebben mijn ouders destijds de dozen weggegooid en alles op een grote hoop gegooid en in een gigantische ‘curver doos’ opgeslagen. Er bestaan dus mensen die dit dus wél allemaal netjes bewaren, met boekjes en dozen en al. Ben jij er zo een? You lucky person! Hieronder vind je een aantal items die – wanneer je ze netjes hebt bewaard – je aardig wat centen kunnen opleveren.

1. Videobanden

De zero’s kinderen zullen me raar aankijken bij het woord ‘videoband’. Zo’n zwart rechthoekig object met tape op 2 rolletjes. Maar voor diegene die het wel wat zegt: sommige videobanden kunnen goed geld opleveren.

Een goed voorbeeld van een videoband die goud geld opleverd is de videoband van Belle en het Beest. Een Black Diamond versie uit 1991 heeft al gauw een waarde van €8000 en meer!!! (OMG).. het gaat hier dan wel om de engelse versie.

Waarom? Er bestaan kennelijk mensen die óf serieus mentale problemen hebben óf ze moeten op een of andere manier geld wit wassen. Maar goed, dat zijn enkel speculaties. Het kan ook natuurlijk ook zijn dat er verzamelaars zijn die persé deze editie willen hebben. Ik vind het alleen wat absurt en over-the-top.. maar goed. Mocht je zo’n videoband ergens hebben liggen. Gooi ‘m dan direct op Ebay 😉

2. Boeken

Mocht je in de jaren negentig nou helemaal gek zijn op Harry Potter en je hoorde toevallig bij de eerste 500 honderd die een exemplaar hebben kunnen scoren van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ uit 1998. Dan heb je erg veel geluk, je hebt namelijk flink wat waarde in handen. De waarde wordt namelijk geschat op zo’n 47.000 euro.

Gaan we nog wat verder in de tijd dan zijn boeken als ‘The Hobbit’ eerste editie verkocht voor $65.000 dollar. Dit boek was een enorme hit vanaf het begin dat deze werd uitgebracht en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Eerste edities doen het wel vaker goed, zo ook een eerste editie met handtekening van schrijver Roald Dahl van het boek ‘Charlie and the chocolate factory’. Deze leverde $25.000 op in 2015.

3. Furby

Ken je die enge wezentjes nog uit de jaren negentig? Die schattige gremlins maar dan voor kinderen. Hoewel een Furby dus gewoon een creepy beestje is, kunnen deze dingen je toch enkele honderden euro’s rijker maken. Een limited edition uit 1998 is onlangs nog verkocht voor bijna 630 euro.

4. Nintendo games

Super Mario Bros 3 is zo’n Nintendo spel die nu erg gewild is. Er zijn mensen die wel 850 euro neertellen voor het originele spel.

5. Super Soakers

Wie kent dit geweldige wapen niet. Hiermee domineerde je in de zomer elk speelveldje in de buurt. Vandaag de dag zijn er dus gebruikte en ongebruikte modellen die veel op kunnen leveren. Zo levert een Super Soaker Monster XL al gauw 270 euro op en als je ‘m nooit hebt gebruikt tot wel 450 euro!

Kortom. Je kan dus dik verdienen met je oude spullen. In onze winkels hebben we genoeg pareltjes over de toonbank zien gaan die later vele malen meer waard waren dan dat ze bij ons verkocht worden. Hebben we daar spijt van? Absoluut niet, dat is namelijk het mooie aan kringlopen. Je weet nooit wat je vindt!

Deel dit bericht

Nog meer nieuws

Dordrecht

Wij zijn EINDELIJK weer open!

Per zaterdag 16 januari 2022 zijn wij eindelijk weer geopend! We hopen dat dit de laatste keer was dat wij onze deuren moeten sluiten en hopen jullie weer te verwelkomen in onze winkels!

Hendrik-Ido-Ambacht

Boeken & Platen koopavond

We moeten helaas dankzij de overheid onze plannen wederom wijzigen. We gaan over op een koopmiddag van 14:00 tot 18:00. Jullie zijn nog steeds van harte welkom voor 100en prachtige boeken en platen. Daarnaast zal er nog steeds live muziek zijn van Cozile. We hopen jullie allemaal te zien. Zaterdag 20 november is het zover.

Hendrik-Ido-Ambacht

Wij zoeken een meewerkend voorman (m/v) 38 uur

Wij zoeken een meewerkend voorman (m/v) 38 uur Zoek jij een nieuwe uitdaging, leuk werk met een leuk team én werk met een maatschappelijke impact?! Kun jij begeleiden en organiseren en ben je niet vies van fysieke arbeid, solliciteer dan nu voor de uitdagende functie van meewerkend voorman/ -vrouw bij de mooiste Kringlooporganisatie van Nederland! Na een inwerkperiode zal jij het aanspreekpunt voor al je directe

Helaas zijn wij tot 14 januari gesloten
op last van de overheid.