Oud Goud, Goud geld verdienen met je oude speelgoed

Oud Goud, Goud geld verdienen met je oude speelgoed

Dit is deel 1 van – ‘Oud goud’

Deze keer zie je 5 dingen uit de jaren 80 en 90 die nu goud waard zijn!

Ben jij een 80’s of 90’s kind en ben jij altijd zuinig geweest op je speelgoed? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er zijn namelijk een hoop spullen die in de jaren 1980 en 1990 misschien niet veel waard waren maar waar nu de hoofdprijs voor wordt gevraagd.

Zo zie je maar weer: wie wat bewaart, die heeft wat! We zien de laatste tijd veel speelgoed en gadgets uit de jaren 80 en 90 die goud geld opleveren. Zoals een limited edition iPod (U2 versie), deze verwisselde van eigenaar voor maar liefst 79.000 euro. Te bedenken dat zo’n iPod destijds voor een paar honderd euro werd verkocht in de winkel.

Zelf heb ik als kind veel lego gehad van mijn ouders. Lego – waar ik laatst dus achter kwam – dat nu dus veel geld waard is. Al heb ik mijn lego (net als de meeste kinderen) flink mishandeld en hebben mijn ouders destijds de dozen weggegooid en alles op een grote hoop gegooid en in een gigantische ‘curver doos’ opgeslagen. Er bestaan dus mensen die dit dus wél allemaal netjes bewaren, met boekjes en dozen en al. Ben jij er zo een? You lucky person! Hieronder vind je een aantal items die – wanneer je ze netjes hebt bewaard – je aardig wat centen kunnen opleveren.

1. Videobanden

De zero’s kinderen zullen me raar aankijken bij het woord ‘videoband’. Zo’n zwart rechthoekig object met tape op 2 rolletjes. Maar voor diegene die het wel wat zegt: sommige videobanden kunnen goed geld opleveren.

Een goed voorbeeld van een videoband die goud geld opleverd is de videoband van Belle en het Beest. Een Black Diamond versie uit 1991 heeft al gauw een waarde van €8000 en meer!!! (OMG).. het gaat hier dan wel om de engelse versie.

Waarom? Er bestaan kennelijk mensen die óf serieus mentale problemen hebben óf ze moeten op een of andere manier geld wit wassen. Maar goed, dat zijn enkel speculaties. Het kan ook natuurlijk ook zijn dat er verzamelaars zijn die persé deze editie willen hebben. Ik vind het alleen wat absurt en over-the-top.. maar goed. Mocht je zo’n videoband ergens hebben liggen. Gooi ‘m dan direct op Ebay 😉

2. Boeken

Mocht je in de jaren negentig nou helemaal gek zijn op Harry Potter en je hoorde toevallig bij de eerste 500 honderd die een exemplaar hebben kunnen scoren van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ uit 1998. Dan heb je erg veel geluk, je hebt namelijk flink wat waarde in handen. De waarde wordt namelijk geschat op zo’n 47.000 euro.