Nieuwe dagbesteding voorziening en ambulante woonbegeleiding in de Regio Rijnmond & de Drechtsteden - Nieuwe Hoop

Nieuwe dagbesteding voorziening en ambulante woonbegeleiding in de Regio Rijnmond & de Drechtsteden

Nieuwe dagbesteding voorziening en ambulante woonbegeleiding in de Regio Rijnmond & de Drechtsteden

Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht & Rotterdam zijn een nieuwe dagbesteding voorziening en ambulante woonbegeleiding rijker.

De winkels van Nieuwe Hoop Kringloop zijn een begrip in de regio en zijn naast een winkel ook een ontmoetingsplek. Wij merken dat de kringloop een fijne plek is om op elk gewenst niveau of talent te kunnen meedoen en werken. Het is een mooie plaats van kanskoopjes tot een gezellig praatje of een kopje koffie maar zeker wordt er ook voorzien in ook een serieuze dagbesteding en re-integratie plaats in onze winkels.

Dit aanbod gaan wij uitbreiden.

‘Nieuwe Hoop Werkt‘ opent vanaf 11 mei 2021 haar deuren voor dagbesteding op verschillende plekken in de Drechtsteden. Zo zijn wij aan de Reeweg bezig om een dagbesteding locatie op te zetten die zich ook nog eens inzet voor de wijk, want wij vinden het belangrijk om mensen te verbinden. Ons werk willen wij niet binnen vier muren houden. Wij zijn pas tevreden als het effect op mensen en de wijk ook buiten onze muren verder gaat zodat buurtbewoners elkaar weer gaan zien, spreken en iets voor elkaar kunnen betekenen.
Een sociale ontmoetingsplaats waar je kan langskomen voor een spelletje, een gesprekje of een rustmomentje, de mogelijkheden zijn enorm. Wij zouden het leuk vinden als je bij ons in de keuken komt (leren) werken of op het terrein rondom de Reeweg de dieren (kippen en dwerggeiten) komt verzorgen. Als je creatief bent kun je bij ons je creatieve creaties tot uiting laten komen in ons creatief atelier (denk aan schilderen, handwerken, knutselen etc.)

Verschillende mogelijkheden en projecten

De mogelijkheden die wij als Nieuwe Hoop kunnen bieden maken het gemakkelijk om je te begeleiden als je daar behoefte aan hebt. Samen en écht op je eigen tempo, niveau en draagkracht vinden wij een dagbestedingsplek die bij jou past. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht je ziektebeeld of diagnose. Het gaat om meetellen & meedoen!
Onze begeleiders hebben brede ervaring in het begeleiden van specifieke doelgroepen en zijn zowel op agogisch als verpleegkundig vlak bekwaam. Wij waarborgen hiermee je veiligheid en zorgen er zo voor dat een ieder op zijn of haar eigen tempo zijn of haar leerproces door kan maken.

Niet gefocused op beperkingen maar op kansen

Wij zijn niet gefocust op beperkingen maar geloven vooral in kansen waarbij wij je helpen het beste uit jou te halen. Bij veel organisaties wordt er met labels of categorieën van ziektebeelden en de hierbij horende beperkingen gewerkt. Nieuwe Hoop Werkt gelooft niet in labels die mensen beperken. Nieuwe Hoop Werkt staat naast jou om je doelen te bereiken en je het gevoel te geven weer mee te doen in de maatschappij. Niets is te gek of onmogelijk!

Meedoen betekent voor Nieuwe Hoop Werkt niet dat je alleen welkom bent tijdens kantoortijden. Wij zijn er als jij ons nodig hebt van 10:00 in de ochtend tot 22:00 in de avond met dagbesteding op maat!

Wij snappen dat alleen dagbesteding soms niet afdoende is en dat je soms ook thuis een begeleidend steuntje in de rug kunt gebruiken; bijvoorbeeld bij het doen van de administratie of het vergroten van je sociale netwerk, het schoonhouden van je huis etc.

Kom je er niet meer uit dan is het goed om te weten dat Nieuwe Hoop Werkt bij jou thuis hulp en begeleiding kan bieden als jij vastloopt.

Wij staan voor je klaar en komen graag bij je thuis of op locatie om je te leren kennen!
Ongeacht je religie, geaardheid, gender of huidskleur, jij bent een mooi en uniek mens en je verdient het om te stralen en mee te doen in een gelijkwaardige maatschappij.

Nieuwe Hoop Werkt voor jou!

Vrijblijvend aanmelden kan via de website www.nieuwehoopwerkt.nl

Deel dit bericht

Nog meer nieuws

Algemeen

Kringloop Pareltjes

Deel jouw mooiste vintage/tweedehands pareltjes door foto’s met ons te delen en win! Wij zijn benieuwd wat jij met onze items doet wanneer je ze hebt gekocht in onze winkel. Deel met ons je mooiste foto en win mooie prijzen, waaronder een cadeaubon van €50,- shoptegoed! Maak kans op €50 shoptegoed te besteden in onze

Dordrecht

Wij zijn EINDELIJK weer open!

Per zaterdag 16 januari 2022 zijn wij eindelijk weer geopend! We hopen dat dit de laatste keer was dat wij onze deuren moeten sluiten en hopen jullie weer te verwelkomen in onze winkels!

Hendrik-Ido-Ambacht

Boeken & Platen koopavond

We moeten helaas dankzij de overheid onze plannen wederom wijzigen. We gaan over op een koopmiddag van 14:00 tot 18:00. Jullie zijn nog steeds van harte welkom voor 100en prachtige boeken en platen. Daarnaast zal er nog steeds live muziek zijn van Cozile. We hopen jullie allemaal te zien. Zaterdag 20 november is het zover.