Ontmoet onze manager Mitchell

Mitchell
Ontmoet onze manager Mitchell

Mitchell is al enige tijd manager bij Nieuwe Hoop Kringloopwinkel in Rotterdam. Het leek ons een leuk idee om hem even aan je voor te stellen. Want waarom word je nou manager in een Kringloopwinkel zonder winstoogmerk? We laten Mitchell aan het woord:

Toen ik de kans kreeg om de kringloopwinkel in Rotterdam te managen heb ik eigenlijk geen moment getwijfeld. Een commerciele baan heeft mij nooit aangetrokken. Ik houd van een uitdaging maar dat zit β€˜m vaak niet in het financiele aspect. Natuurlijk is het leuk als onze winkel goed draait maar de filosofie dat mensen op de eerste plaats komen zorgt er tegelijk voor dat mensen je wat gunnen. Daarom kunnen we deze winkel ook open houden.

We doen zulke mooie dingen. Nieuwe Hoop is hier gestart door een samenwerking aan te gaan met Stichting Ontmoeting. (red: Vastgelopen mensen worden door Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. We leren hen om weer op eigen benen te staan, relaties aan te gaan en te onderhouden en de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze weer perspectief in hun leven.) Vanaf het begin zijn we dus bezig om mensen zonder dak of thuis een vaste structuur te bieden. Een vast eikpunt op de dag. Terwijl ze dus nog geen vaste woon of verblijfplaats hebben kunnen ze bij ons wel al terecht voor een werkritme, coaching en opleiding. Paralel aan dit traject gaat dat St. Ontmoeting de clienten begeleid in het vinden van een woning. Na voldoende werkervaring en ritme in het opkomen dagen en het uitvoeren van werkzaamheden op regelmatige basis wordt er een re-integratie traject uitgezet om mensen naar betaald werk te begeleiden.

Hier wordt mijn hart erg warm van, eigenlijk is dat ook een groot deel van mijn passie. We helpen dus niet alleen mensen uit de wijken Kralingen en Crooswijk met nieuwe spullen en ook steunen we niet alleen goede doelen in Rotterdam maar zijn we intern ook bezig met een prachtig werk. Iets wat er voor zorgt dat onze vrijwilligers hun benen uit hun lijf werken om alles goed voor elkaar te krijgen in de winkel.

Als laatste wil ik nog toevoegen dat we altijd op zoek zijn naar vrijwilligers die onze missie β€˜mensen helpen’ onderstrepen en daar een steentje aan bij willen dragen. Lijkt het jouw leuk om bij ons te komen helpen? Neem dan contact op met onze winkel of laat je gegevens achter op deze pagina.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nog meer nieuws

Mitchell
Nieuws

Ontmoet onze manager Mitchell

Mitchell is al enige tijd manager bij Nieuwe Hoop Kringloopwinkel in Rotterdam. Het leek ons een leuk idee om hem even aan je voor te stellen. Want waarom word je nou manager in een Kringloopwinkel zonder winstoogmerk? We laten Mitchell aan het woord: Toen ik de kans kreeg om de kringloopwinkel in Rotterdam te managen

Dordrecht

Koningsdag gesloten

Op koningsdag zijn we gesloten. de dag erna gaan we echter HE-LE-MAAL OPEN!! Geen afspraken meer of geen plek meer in onze winkel. Je bent vanaf woensdag om 10:00 welkom in onze winkel!

Dordrecht

Woensdag 28 april weer helemaal open!

Aanstaande woensdag gaan wij weer HE-LE-MAAL OPEN ! ! ! ! ! ! ! Geen gedoe meer met afspraken maken, gewoon lekker langskomen om te shoppen. 𝐌𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 (𝐀𝐨𝐧𝐒𝐧𝐠𝐬𝐝𝐚𝐠) 𝐳𝐒𝐣𝐧 𝐰𝐒𝐣 𝐠𝐞𝐬π₯𝐨𝐭𝐞𝐧 en zorgen we dat jij woensdag in alle rust, veilig kan shoppen in onze tot de nok gevulde winkels met heel veel nieuwe spullen.

Inschrijven als vrijwilliger

Laat je gegevens achter